Erdoğan: amenințări către liderii partidelor din opoziție

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a amenințat cu pușcărie pe liderii partidelor de opoziție, relatează portalul de știri ipa.news.

Cu doar câteva zile înainte de alegerile locale din Turcia din 31 martie, Erdoğan i-a amenințat pe Kemal Kilicdaroglu, liderul principalului partid de opoziție, Partidul Poporului Republican (CHP) și Meral Akșener, șefa partidului înființat de curând, Partidul Bun (IYI).

„Acestea sunt zilele bune ale vieții voastre. Credeați că mă puteți  face să plătesc acuzându-mă că spun ceva ce nu am făcut. Dar voi sunteți cei care veți plătiți „, a declarat Erdogan, adresându-se lui Akșener, a informat vineri, agenția de știri Anadolu, potrivit ipa.news

Erdogan se referă la incidentul în care Akșener, liderul Partidului Bun a salutat mulțimea din provincia Denizli cu: „O, teroriștilor, cum sunteți?”.

Președintele Turciei a continuat să acuze partidele de opoziție că ar  coopera sau că ar  susține grupuri teroriste. Erdogan a depus o plângere împotriva lui Aksener cu acuzația că a adus „insulte președintelui” și l-a amenințat ulterior cu închisoare.

Erdoğan a acuzat partidele de opoziție de sprijinirea a grupurilor teroriste. „Nu putem lăsă pe cei care acționează împotriva legii și teroriștii să meargă liberi”, a declarat  Erdoğan, conform ipa.news.

Președintele turc l-a mai amenințat și pe candidatul opoziției pentru primaria capitalei, Ankara, Mansur Yavaș. Într-un interviu acordat în zilele trecute, Erdogan a avertizat că, și în situația în care Yavas câştigă, el nu va avea imunitate pentru o eventuală inculpare, avertizându-i pe locuitorii din Ankara că într-un astfel de caz “vor trebui din nefericire să plătească un preţ mare”.

În Turcia alegerile locale se vor desfașura pe 31 martie, duminică.