A fost aleasă ca primar în locul  în care a lucrat vreme de 15 ani

O femeie din oraşul Pazaryeri, vestul Turciei, a fost aleasă la alegerile locale din 31 martie, după ce a lucrat 15 ani la această unitate, scrie ziarul local pazaryeri11.com

Zekiye Tekin a început să lucreze în anul 2004 la primăria din Pazaryeri, un oraş cu 11 mii de locuitori. Femeia a ajuns cu timpul la postul de şef de cabinet al primarului. Vara trecută, Tekin a fost numită în mod surprinzător la secția de audiențe din cadrul primăriei. Femeia nu acceptat acest post şi a demisionat din funcție.

A vrut să-i dea o lecție primarului. A decis să candideze la alegerile locale de duminică. Prima dată a depus dosarul la partidul de la guvern, AKP, dar nu a fost acceptată.

După acest refuz a decis candideze ca independent. Familia și prietenele au fost alături de Zekiye Tekin și au făcut o campanie reuşită, povestind despre proiectele ei de viitor.

Pe 31 martie, a obținut un rezultat fabulos. Cu 1596 de voturi, Zekiye Tekin a fost aleasă primul primar de sex feminin din Turcia. Primarul Muzaffer Yalcîn, care deținea două mandate la primărie, a obținut doar 1.019 de voturi.

Noul primar, Zekiye Tekin este încântată sprijinul acordat de localnicii din Pazaryeri. ‘’Solidaritatea a fost deplină. Am fost întâmpinată cu un val de iubire. Sunt mândră de numele oraşului. Voi încerca să fac cât pot eu de mult în cinci ani de acum înainte’’, a declarat pentru pazaryeri11.com.