Turcia: Viitorul unui cuplu proaspăt casătorit distrus după ce soția însărcinată a fost închisă

Un cuplu s-a căsătorit de  îndată ce  logodnicul a fost eliberat după 15 luni petrecute în arest. Din păcate, viitorul soţilor proaspăt casătoriți este distrus căci  soția însărcinată a fost închisă în penitenciarele din Turcia învinuită de legături cu mișcarea Gülen, scrie portalul de ştiri kronos23.news

Huseyin Şahnaz s-a logodit cu Hatice pe 16 iulie 2016, exact la  o zi după  puciul eşuat. Barbatul  în vârstă de 29 ani, a vrut să meargă la armata înainte de a se căsători. După două săptămâni  a fost emis mandat de arestare pe numele său sub învinuirea de afiliere  la mişcarea  Gulen. Acesta a fost încarcerat la penitenciarul Corum, apoi Bursa. El a rămas 15 luni în închisoare după care a fost eliberat  sub control judiciar.

A gasit un loc de muncă cu salariul minim iar în iulie 2018 s-a căsătorit cu Hatice. Nu au trecut  decât două luni și  la 4 septembrie cineva a bătut la  uşa familiei Şahnaz. De această dată , soția lui Hatice a fost reținută, sub motiv  că a lucrat într-o gradiniță afiliată la mişcarea Gulen. Femeia a fost încarcerată la penitenciarul Doşemealtı din Antalya.

Peste doua săptămâni Hatice a aflat ca este însărcinată. Primele săptămâni au trecut greu pentru ea, starea ei psihică  s-a înrăutățit. Dar nimic  nu a ajutat ca ea să fie eliberată  sub control judiciar de la penitenciar.

Azi mai sunt 3 zile până când Hatice va naște. Este încă în  spatele gratiilor. A fost dusă la spital pentru verificari dar gardienii nu au lăsat-o să vorbească nici două vorbe cu soțul ei, la spital.

Soțul Huseyin a pregătit bebeluşului nişte lucruri elementare: pătura, biberon, îmbracaminte, dar cei de la penitenciar nu i- au dat voie, au spus că să lase bani ca  să se  cumpere de la cantina penitenciarului.

Cuplul Şahnaz s-a adresat mai multor institutii, pentru a cere ca femeia să poate naște ăn libertate , dar nu s-a reușit absolut nimic în acest sens.

Apăratorul drepturilor omului, deputat Omer Faruk Gergerlioglu, a făcut o emisiune cu soțul şi mama Hatice. Deputatul Gergerlioglu a îndemnat autoritațile  să renunțe total la încălcările drepturilor omului în închisorile turceşti.