Turcia: Scrisoarea unei prizoniere către autoritați

Elif Güven, reținută în închisoarea din Tarsus, i-a scris o scrisoare Apărătorului drepturilor omului, parlamentarul Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Prin intermediul avocatului lui Güvenn, scrisoarea a ajuns la Gergerlioğlu.Parlamentarul Gergerlioğlu, postează pe contul său de Twitter scrisoarea din care răzbate o mare suferință:

“Soțul meu este închis în oraşul Tavşanlı de 32 de luni. Eu sunt închisă la 690 de km distanță, în Tarsus, de 8 luni. Dificultățile fiului meu au crescut. Psihologul a afirmat că ‘Pentru tratarea copilului, părinții lui trebuie să îi fie alături’. Nu i-am văzut pe copiii mei de 8 luni. Să ajungă acolo,durează 17 ore cu două transfere de autobuz. Nu este nimeni care să aducă copiii. Cazul meu s-a finalizat, am fost judecată. În ziua aceea, mama a avut o paralizie la față din cauza durerii pe care a simțit-o. La fiecare conversație telefonică, copii mei de 4 și 6 ani mă întreabă ‘Mamă, când vei veni?’, sufăr foarte mult. Familia mea este despărțită,sarcina statului nu este de a despărți familiile. Să audă toată lumea strigătele mele tăcute, copiii mei, ahh…!”