O tânără profesoară s-a sinucis pentru că nu și-a găsit de muncă

O profesoară de matematică din provincia Samsun, în vârstă de 21 de ani, pentru că nu a putut să-și găsească niciun fel de slujbă și ca urmare a stresului, și-a curmat viața, potrivit birgun.net

Kevser Abdulkadiroğlu a absolvit anul trecut Universitatea 19 Mai, iar pentru că nu a găsit niciun loc de muncă după un an de la absolvire, s-a pedepsit singură. Această s-a spânzurat într-una din camerele casei. Trupul neînsuflețit al lui Kevser a fost găsit de membrii familiei.

Doar 17% dintre ei se angajează la stat

Potrivit unei cercetări al unui sindicat, în ultimii 2 ani, 52 de profesori din cauza stresului provocat de lipsa jobului s-au sinucis.
În Turcia, circa 650 de mii de persoane studiază în 92 facultăți din domeniul educație. Aceste facultăți dau 70 de mii de absolvenți în fiecare an. Doar 17% dintre profesorii noi găsesc locuri de muncă în școlile de stat. În următorii 5 ani, se preconizează că numărul profesorilor care așteaptă să fie numiți să ajungă la un milion. Toate acestea arată că problema cadrelor didactice fără posturi a crescut într-un mod care nu poate fi prevenit.

Școlile de tip religios se extind

După puciul eșuat din 2016 peste 1200 de școli private au fost închise și restructurate pentru formarea religioasă. Școlile sunt de tip religios, unde se aseaxa mai mult pe religie și materiile de la profilul uman. În aceste școli, nu se preada multă matematică, ca la profillele reale.

Astfel, în ultima perioadă numărul școlilor private s-au micșorat, iar profesorii care predau alte materii decât cele sociale s-au orientat către școlile de stat.