Situația dificilă a unei familii din Turcia dezbinată în urma strării de urgență

Starea de urgență din Turcia a despărțit multe familii. Guvernul turc prin deciziile luate de la lovitura de stat eșuată, din iulie 2016, a pus într-o situație dificilă familia Alas, care are o fiică cu paralizie cerebrală, scrie boldmedya.com

Sedef, fiica paralizată, nu poate pleca în străinătate pentru tratament din cauza unei restricții asupra pașaportului său. Acesta este blocată în Georgia cu mama care are o sarcină complicată.

Samet Alas, tatăl fetei, este fost profesor de turcă, într-o instituție afiliată cu mișcarea Gulen, organizație considerată teroristă de către guvernul turc. Acesta este în Polonia, după ce a trecut ilegal granița cu Grecia și a cerut azil în Polonia, pentru că i-a fost frică că în Turcia, ar putea fi aruncat după gratii sau răpit.

Fata, în vârstă de 6 ani, are nevoie să meargă la doctori, în Suedia și Singapore.

Samet Alas a declarat că dificultățile cu care se confruntă fiica lui au intrat sub incidența   Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap. În cadrul acestui acord, Sedef ar trebui să fie dusă într-o țară în care se poate face tratamentul.

De asemenea, el a declarat că ar trebui să fie alături de familie pentru a-și îngriji soția însărcinată și fiica cu dizabilități și dorește ca procesul de reunificare a familiei să fie finalizat cât mai curând posibil.

Bărbatul a solicitat autorităților acest lucru. Acesta a declarat că: „procedurile iau prea mult timp, dar nu există timp, mai ales pentru fiica mea, care a început să-și piardă abilitatea de a merge”.

„Legislația poloneză privind azilul și legile georgiene privind azilul sunt foarte stricte. Cu toate acestea, din cauza situației speciale a familiei mele, a handicapului fiicei mele și a sarcinii grele a soției mele, reîntregirea familiei trebuie abordată într-un context special „, a declarat acesta.