Turcia: Ofițer de poliție, victimă a epurărilor făcute de guvern, găsit mort în apartamentul său

Fatih Karaahmetoğlu, fost ofițer de poliție demis de la locul de muncă printr-un decret al guvernului anul trecut, a fost găsit mort în apartamentul său, a informat presa din Turcia.

Karaahmetoğlu, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit spânzurat de o conductă de gaz natural din casa sa, în cartierul Süme din provincia Bolu.

Bărbatul a fost demis pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.În urma demisiei sale, fostul ofițer ar fi început să studieze îndrumare și consiliere psihologică la Universitatea Abant İzzet Baysal, din Bolu.

46  de victime ale epurării masive după lovitura de stat eșuată s-au sinucis, potrivit unui raport întocmit de un deputat din opoziție.

Vicepreședintele Partidului Poporului Republican (CHP), Veli Ağbaba, a pregătit raportul care expune consecințele sociale ale stării de urgență de doi ani în care guvernul a emis 31 de decrete care au afectat viața a mii de oameni.

Guverul turc a demis aproximativ 150.000 de funcționari publici prin decrete care fac referință  la presupuse legături ale persoanelor cu mișcarea Gulen.