Turcia: Este interzisă publicarea pe Twitter a informațiilor privind cel de-al doilea salariu al funcționarilor președintelui

Un judecător de la Curtea de Apel  a interzis accesul la postările de pe social media care conțin știri despre al doilea salariu primit de directorul de comunicații al președintelul turc și al soției sale, a informat ipa.news

Fahrettin Altun, directorul de comunicații al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, și soția sa, universitara Fatmanur Altun au atras atenția publicului, săptămâna trecută, după ce un parlamentar din opoziție a întrebat de ce au primit salarii suplimentare.

Ozgur Ozel, un parlamentar al principalului Partid Republican al Republicii Populare seculare din Opoziție (CHP), a întrebat despre salariile suplimentare ale cuplului din consiliul de administrație al instituțiilor asociate guvernului Partidului AK (AKP). Potrivit lui Ozel, Fahrettin Altun a început să primească un al doilea salariu atunci când a fost numit în consiliul de administrație al bursei din Istanbul.

Curtea de Apel din Ankara, pe 2 august, a dispus blocarea accesului la șase conturi de Twitter care postau știri cu privire la cel de-al doilea salariu al cuplului, pe motiv că ar putea încălca drepturile lui Altun și ar prejudicia reputația instituțională a președinției.

Potrivit rapoartelor mass-media din Turcia, instanța din Ankara a luat decizia la o zi după ce Fahrettin Altun a solicitat blocarea postărilor de pe șase conturi Twitter.

Fatmanur Altun a  răspuns la criticile formulate împotriva familiei sale și a declarat  săptămâna trecută că cei care critică politicienii și birocrații pentru salarii mari servesc interesele afacerilor burgheze în detrimentul țării.