Turcia: Cinci generali au demisionat în urma unei remanieri militare recente

Cinci generali care au fost repartizați în posturi noi în urma remanieri militare de la începutul acestei săptămâni și-au depus demisiile de la Forțele Armate Turce (TSK), transmite portalul de știri, Ahvalnews.
Printre cei care și-au dat demisia este comandantul batalionului pentru provincia Idlib din Siria, generalul de brigadă Ahmet Ercan Çorbacı, scrie site-ul de știri T24.
Cei cinci sunt printre cei 127 de generali și amirali numiți în funcții decurând, în zona sud-estică a Turciei, după ce președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a semnat un decret în urma deciziilor luate la ședința Consiliului Militar Suprem (YAȘ) săptămâna trecută.
Ziaristul Ibrahim Hakki Kahvesci a scris pe contul său de Twitter că defapt 16 generalii au demisionat aseară din funcții. Însă, unii utilizatorii de pe Twitter au declarat defapt 16 generalii au ieșit la pensie.
Decretul provede că generalii de brigadă erau numiți șefi ale batalioanelor armatei a doua și a treia în locul generalilor deplini, pe lângă absența completă a generalilor de brigazi promovați la general și concedierea generalilor care încă nu și-au încheiat anii în serviciu.