Un colonel demis prin decret dupa puciul eşuat și-a pierdut viața în urma unui infarct

Politica de ucidere prin presiunea socială și prin concedierea prin decrete în Turcia, a mai cauzat moartea unei persoane, relatează portalul arti30.tv

”Nu mai suport cele trăite”, a fost ultimele cuvinte ale locotentului-colonel, Omer Guni, luni dimineață, înainte să facă infract, potrivit siteului arti30.tv

Omer Guni a absolvit în 1996 academia militară și ultimul său loc de munca a fost colegiul național de jandarmi. După puciul eșuat din 15 iulie a fost concediat prin decret și arestat preventive pentru câteva luni.

Soția sa lucra ca specialist în asistența socială, de asemenea, ea a fost concediată prin decret. Omer și soția au rămas fără job, mai mult, aveau două fiice de îngrijit. Întreaga familie a avut de suferit, mai ales, din punct de vedere financiar. Aceștia au încercat mult timp să găsească un job pentru a putea avea grijă de familie, dar nu au reușit.

Moartea lui Guni a lovit familia și rudele din jur. Un prieten al lui Omer Guni a scris pe Twitter că: ‘’Fostul colonel nu avea nici 45 de ani, a fost demis prin decret. Ieri am stat de vorbă cu el și mi-a spus: ”Frate, nu mai pot. Nu mai suport cele trăite. Nu mai pot respiră. Nu știu ce să fac, nici copiilor nu le pot povești nimic”.

De asemenea, vecinul lui Guni, Ismail Tonga a scris că: ”Era bolnav de inimă. Ieri a murit. Atâta durere cum va trece!”