Turcia: Anchetă declanșată contra partidului de opoziție, referitor la acuzația de răpire a copiilor kurzi

O anchetă a fost lansată în Turcia contra Partidului Democrat Popular Pro-Kurd (HDP) a răpit copii kurzi pentru a fi folosiți în lupte armate de o organizație teroristă, conform ipa.news.

Membrii HDP sunt învinuiți că ar fi  răpit copii de etinie kurdă, din sud-estul Diyarbakir, provincie din Turcia, pentru a-i face luptători în Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este privit drept  o organizație teroristă de către statul turc.

Familiile cu copii dispăruți susțin că cei mici au fost răpiți de partidul pro-kurd pentru a se alătura PKK în calitate de soldați, de asemenea, susțin că oficialii HDP le-au spus că nu  cunosc  locul unde se află copiii.

Ancheta a fost declanșată după un discurs susținut, duminică, de președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a repetat afirmațiile familiilor. Erdogan susține că HDP este „susținut de PKK” și a reiterat  tema răpirii “copiilor de 14, 15 și 16 ani”.

”Veniți să vă asumați o anumită responsabilitate [pentru a rezolva problema] ”, a cerut co-primarul pro-kurd din HDP, Musa Farisogullari, într-o declarațiă susținută în fața filialei HDP din Diyarbakir.
Între timp, reprezentanții HDP Diyarbakir au cerut tuturor partidelor politice din Parlamentul Turciei să înființeze o comisie care să ia imediat măsuri pentru a găsi o soluție radicală pentru probleme precum aceasta.

„Acesta este un apel de clarificare pentru toate partidele din Parlament. Veniți să vă asumați o anumită responsabilitate [pentru a rezolva problema] ”, a cerut co-primarul pro-kurd din HDP, Musa Farisogullari.