Scriitor turc, se confruntă cu 7 ani și 6 luni de închisoare

Un procuror din Ankara a solicitat ca scriitorul turc, Fikret Bașkaya să fie sancționată în conformitate cu articolul 7/2 din legea antiteroristă și să i se depună plângere penală pentru „degradarea publică a Republicii Turcia”, relatează turkishminute.com

Procurorul și-a exprimat opinia cu privire la acuzațiile de pe 10 septembrie, în cazul în care scriitorul Fikret Bașkaya a fost judecat la Curtea Penală din Ankara, pentru un articol pe care l-a scris în urmă cu trei ani. La a doua audiere a cazului în care a fost judecat la Curtea de Asigurări, procurorul și-a dat avizul.

În trecut, Fikret Bașkaya a fost condamnat la 20 de luni de închisoare sub acuzația de a se opune legii privind combaterea terorismului, datorită cărții sale „Paradigmanın İflası”. În 2004, Bașkaya s-a confruntat cu până la 3 ani de închisoare sub acuzația că a”insultat personalitatea juridică a statului” datorită articolelor sale pe care le-a inclus în cartea sa numită „Akıntıya Karșı Yazılar” (Articole împotriva curentului).