‘Îmi doresc să-mi îmbrățișez tatăl și să mă vindec’

Ahmed Burhan Ataç are 8 ani și suferă de cancer osos. Fiul lui Zekiye și Harun Reha Ataç luptă cu cancerul osos diagnosticat de pe 24 septembrie 2018. Singura dorință alui Ataç este să-și vadă tatăl și să se vindece, scrie medyabold.com
Tatăl lui Ahmet Burhan a fost arestat sub acuzația de membru al unei rețele teroriste deoarece avea o funcție într-un internat particular, din Adana. Tatăl său fost condamnat la 9 ani și 9 luni de închisoare pentru apartenența la mișcarea Gulen.
Harun Reha Ataç nu știe despre boala fiului său. Mama lui a spus că i-a arătat judecătorului rapoartele medicale ale copilului, dar judecătorul i-a spus că nu va reduce pedeapsa. Zekiye Ataç are de gând să-i spună soțului despre situația copilului când va merge în vizită. ”Nu am de ales. Psihologic nici el nu este bine, chiar nu aș fi vrut să-i spun”,a declarat mama lui Ahmed.
Ahmed Burhan face tratament de kemoterapie și radioterapie la Spitalul Universitar Çukurova din provincia Adana. În luna iulie a fost operat și curățat de o tumoare de la omoplati. Însă, săptămâna aceasta la control au depistat că tumoarea s-a extins la plâmâni.
Mama băiatului a declarat aşa: ”Săptămâna aceasta am fost la un control și s-a despistat o tumoare de 4 cm la plămâni. S-au mirat până și de doctorii cât de prede a putut să crească tumoarea într-un timp foarte scurt. Nu pot face nimic. Fiul meu moare în fața ochilor mei.”