Mamele studenților militari închiși au declanșat un protest în fața filialei AKP din İstanbul

Un grup de mame care cer  eliberarea copiilor lor condamnați la închisoare pe viață, au început o acțiune de pichetare în fața clădirii Președinției provinciale a Partidului AK Istanbul, potrivit euronews.com

Mamele susțin că fiii  lor au fost judecați pe nedrept pentru diferite acuzații și ulterior condamnați. Ele au declarat că au folosit o astfel de metodă pentru ca vocile lor să fie auzite.

Protestatarele au declarat că vor continua să protesteze  în fața sediului clădirii Partidului AK din Sütlüce până pe 30 septembrie deoarece sunt îngrijorate de faptul că legea amnistiei, dezbătută în Parlamentul Turciei, nu va fi valabilă pentru deținutii  care își exercită deja pedepsele în închisori.

Rudele deținuților și-au exprimat dorința de a se formula, dezbate și aproba  pentru o lege de amnistie egală care să fie valabilă pentru fiecare victimă și au anunțat că pe 1 octombrie vor merge și în fața clădirii Parlamentului, spunând că așteaptă sprijin și din partea artiștilor.

Deputatul HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu a susținut mamele prin  postarea sa pe Twitter și a spus: „Hai să le auzim pe toate mamele, nu avem  și nici nu ar trebui să avem nicio prejudecată  față de niciuna dintre ele.

Mamele studenților militari condamnați la închisoare pe viață dăduseră  mai înainte declarații  pentru Euronews, interviuri în care afirmau că fiii lor  au fost condamnați pe nedrept la închisoare pe viață.