”Vor să ne îngroape de vii”

Cemal Yıldırım, care a fost concediat din funcția sa de la Ministerul Finanțelor în urma aplicării decretului din 2016, a fost reținut luni, temporar, în urma protestului pe care l-a făcut în fața clădirii partidului guvernamental AK.Cu toate acestea el nu a renunțat la acțiunile sale de protest.
Yildirim a fost lăsat liber după ce primit o amendă de 320 de lire turcești (50 euro), cu toate acestea el a spus că va continua acțiunile sale de protest în fața partidului AKP.
Yildirim a anunțat că își dorește să i se dea locul de muncă înapoi și de asemenea să i se respecte: ”AKP-ul dorește să ne îngroape de vii. Dorește să ne lase fără un loc de muncă. Îmi doresc slujba înapoi”, a spus el reporterului Deutsche Welle.

Yıldırım a fost reținut  din nou, în timp  încerca  repetarea  acțiunilor de protest în fața clădirii înconjurate  de poliție. Înainte  să fie reținut Cemal Yıldırım , declarase pentru DW : ”AKP-ul ne-a distrus  toate domeniile de muncă. Nu putem munci nicăieri.   Voi continua să protestez până când voi reuși să-mi reiau locul de muncă”.

„S-au sinucis pentru că nu aveau un loc de muncă’’

Yıldırım povestește că 60 de colegi de ai săi, demiși prin decrete, s-au sinucis pentru că nu mai aveau un loc de muncă. El relatează  că: ”După fiecare reținere primesc o amendă de 320 de lire, până și în situația în care îți reclami drepturile, AKP cere bani ”. El a declarat  că nu va renunța la dreptul  său de a protesta pașnic.

Deputatul prokurd HDP de provincia Kocaeli Ömer Faruk Gergerlioğlu, care urmărește situațiile  de încălcare a  drepturilor  după tentativa de lovitură de stat eșuată  din 15 iulie, a susținut că mamele și persoanele concediate în urma aplicării decretelor nu trebuie să fie împiedicate să-și  desfășoare acțiunile  de protest în fața Sediului  AKP.

Turcia: Folosirea de mijloace de forță excesivă asupra unui protestatar