Bărcile care vând sandvișurile cu pește, închise de primăria din Istanbul

Oficiali din Istanbul au decis să închidă bărcile de pescuit care vând sandvișuri pe litoralul golfului Cornul de Aur, a raportat hurriyetdailynews.com

Într-o notificare trimisă proprietarilor a trei bărci ancorate de-a lungul țărmului, între Podul Galata și un port privat de feribot, oficiali ai  orașului Istanbul au decis închiderea contractelor de închiriere începând 1 noiembrie.

Aproximativ 150 de oameni au fost angajați în cele trei bărci pe care se  vând sandvișuri cu pește, numite „balık-ekmek” în limba turcă, începând cu 2007. Mai mult, proprietarii bărcilor au plătit anual 900.000 lire turcești (157.000 dolari).

„Balik-ekmek face parte din cultura acestui loc. Ne dorim ca acest fapt să fie luat în considerare la luarea unei decizii „, a spus Arif Hikmet İlke, șeful cooperativei turistice pentru sandvișuri cu pește.

„Da, au existat unele incidente nedorite dar, în calitate de proprietari de bărci, am încercat să oferim clienților cel mai bun serviciu”, a adăugat el.

 Oficialii doresc o nouă abordare turistică

Oficialii primăriei au declarat că nu se vor face contracte pentru a înlocui actualele bărci, deoarece se dorește o nouă abordare asupra orașului Istanbul și concentrarea  atenției pe obiectele turistice precum Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Palatul Topkapı.

„Un proiect integrat este dezvoltat în ceea ce privește peninsula istorică. Districtul Eminönü va face parte din aceasta. Au existat câteva puncte de vedere nepotrivite acolo ”, au declarat oficialii, potrivit presei turce.