Președintele Turciei şi-ar putea anula vizita de la Washington

UPDATE: Președintele turc, Recep Erdogan a confirmat miercuri seară, vizita la Washington, de pe 13 noiembrie, după o conversație telefonică cu președintele american, Donald Trump.

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, ar putea anulat vizita sa la Washington, din cauza celor două rezoluții adoptate de Congresul Statelor Unite, a declarat, luni, purtătorul său cuvânt, Ibrahim Kalin.

„Discuția noastră privind vizita președintelui nostru în SUA continuă. Președintele evaluează situața. El va lua decizia finală în câteva zile „, a spus Ibrahim Kalin.

Mai mult, trei oficiali turci au declarat, luni, pentru Reuters, că vizita programată de președintele turc pe 13 noiembrie poate fi anulată.

„Aceste măsuri umbresc serios legăturile dintre cele două țări. Din pricina  acestor decizii, vizita lui Erdogan a fost suspendată”, a declarat unul dintre înalții oficiali turci, adăugând că încă nu a fost luată o decizie finală.

Mai mult, unul dintre oficialii turci a explicat că anularea vizitei poate fi un semn de protest faţă de voturile Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA pentru adoptarea de sancţiuni împotriva ţării sale şi pentru recunoaşterea genocidului armenilor.

Săptămâna trecută, Erdogan a subliniat că există „semne de întrebare” cu privire la vizita sa la Washington din cauza măsurilor luate de SUA.