Turcia: 1,7 milioane dolari recompensă pentru informații despre teroriști

Persoanele care furnizează informații despre activitățile legate de terorism sau despre liderii grupările teroriste pot obține până la 10 milioane de lire (1,7 milioane USD), a informat ipa.news

Noul regulament emis de Ministerul Turc de Interne îi recompensează pe cei care ajută la descoperirea unor crime sau aduc probe referitoare la posibile acțiuni  de terorism.

Practica descrisă se bazează pe articolul 19 din Legea antiteroristă nr. 3713 a Turciei, care prevede  că cei care „ajută la reținerea infractorilor în condițiile prezentei legi, vor avea dreptul la o recompensă financiară conform Legii 1481 pentru prevenirea anumitor infracțiuni împotriva ordinii publice.”

Mai mult, un site oficial creat de autorități numit „Teror Arananlar” (Teroriști căutați) conține fotografii și informații despre teroriștii căutați de guvernul turc.

Din 2016, ceățenii  pot trimite informații și despre postările de pe rețelele de socializare printr-un formular online introdus de poliția turcă pentru a facilita procesul.

Conform noului regulament al Ministerului de Interne, eligibilitatea pentru recompensă impune celor plătiți să nu participe la infracțiunile în sine, furnizând dovezi solide ale acestui lucru și să nu fie membri ai forțelor de ordine sau militare sau care lucrează ca informatori plătiți.