Turcia a mai arestat un cetățean german

Autoritățile turce a arestat încă un cetățean german, de origine turcă este acuzat de „propagandă teroristă” și „afiliere la rețeaua teroristă”, potrivit portalului de  știri german, Deutsche Welle.

Încă un cetățean german a fost arestat în Turcia, iar un alt cetățean german nu poate părăsi Turcia pentru că are interdicție de ieșire în străinătate.

Bekir Topgider, cetățean german în vârstă de 6o de ani care locuiește în Köln este în pușcărie sub învinuirea de „terorist” din data de 12 noiembrie.  Avocatul lui Topgider, Hasan Dağtekin, a declarat agenției de știri germane după că a fost arestat  în timp ce era în vizită la  familia  sa din Turcia. Avocatul a subliniat că Topgider a fost acuzat de  „propagandă teroristă” și „ de aparținere la o organizație teroristă armată. ”

 60 de cetățeni germani sunt arestați în Turcia 

Arestarea cetățenilor germani în Turcia, provoacă tensiune între cele două țări.  Potrivit declarației Ministerului de Externe al Germaniei, 60 de cetățeni germani sunt arestați în Turcia, iar 55 dintre ei nu pot părăsi Turcia deoarece au  interdicție de ieșire din țară.