Turcia: O proaspătă mâmică africană a fost reținută pentru a fi deportată

Oficialii turci au reținut o angoleză pentru a fi deportată pentru că i-a expirat permisul de ședere, deși femeia era în spital pentru tratamentul postnatal, a informat Gazete Duvar.

După trei zile de la naștere, proaspăta mămică a fost luată în custodia poliției și transferată, sâmbătă, la Centrul de Emigrări din Istanbul, iar copilul născut prematur a rămas în spitalul Sadi Konuk din cartierul Bakırkoy.

Mai mult, femeia a fost internată de urgență, dar pentru că nu avea asigurare de sănătăte, administrația spitalului i-a cerut 31 de mii de lire (4.700 de euro). Statul turc i-a dat termen de 30 de zile să părăsească țara.

Avocata Arzu Aydogan, de la Women’s Solidarity Foundation (KADAV) a declarat că vă depune cerere de reședință pentru a preveni deportarea mamei, deoarece este ilegal deportare în “situații precum boală, sarcină și naștere”.

În ultima perioadă,statul turc a intesificat verificările actelor imigranților rezidenți în Istanbul.Mai mult, 14.735 de străini au fost transferați în Centrele de Emigrări, pentru a fi deportați.