Turcia: Agenția de stat a anulat abonamentul la cotidianul Sözcü din cauza criticilor acestuia, la adresa agenției

Agenția de știri de stat Anadolu a anulat abonamentul la cotidianul Sözcü după ce ziarul a criticat știrile agenției, a informat Turkish Minute.

Anadolu a anulat serviciile de abonament plătite către cotidianul Sözcü, după ce acesta din urmă a criticat dur agenției  știrile raportate de aceasta cu privire la condamnarările jurnaliștilor din Sözcü pe motiv că aceștia  ar fi ajutat o organizație teroristă .

Sözcü a declarat că știrile în limba engleză ale agenției referitoare  la procesul jurnaliștilor au inclus observații ale martorilor „neidentificați”, în timp ce rapoartele în limba turcă, nu.

Pe de altă parte, agenția a declarat că știrile se bazează pe fapte și nu a adăugat nimic din ceea ce nu a fost menționat în rapoarte în limba turcă.

Anadolu a spus că consideră pretențiile ziarului Sözcü  ca fiind un atac direct asupra agenției și a editorului său șef, Șenol Kazancı, care a autorizat agenția să anuleze serviciile de abonare pentru  Sözcü.

Între timp, Sözcü a declarat că reporterii lor nu au voie să participe la conferințe de presă organizate de oficialii guvernamentali din cauza ostilității manifestate față de mass-media independentă.

 Ce s-a întâmplat?

O instanță a condamnat pe 27 decembrie, șase jurnaliști și un alt angajat al cotidianului Sözcü pentru că ar fi ajutat mișcarea Gülen, care este acuzată că ar fi  orchestrat  tentativa de lovitură de stat din 2016.