O tânără arsă cu acid, critică decizia instanței: “Durerea mea e egală cu 13 ani?

O tânără arsă cu acid a criticat hotărârea judecătorească care a condamnat făptuitorul la un total de 13 ani de închisoare, a informat Gazete Duvar.

Fața lui Berfin Özek a fost grav arsă când Ozan Çeltik i-a aruncat acid pe fața. Agresiunea s-a petrecut  în sudul provinciei Hatay, pe 15 ianuarie 2019.Rezultatu este că  tânăra de 19 ani și-a pierdut un ochi.

În urma ședinței de judecată din 7 ianuarie, Çeltik a fost condamnat la 13 ani și șase luni de închisoare pentru „vătămare deliberată” în cazul în care a fost judecat pentru „încercarea de a ucide în mod deliberat”

Vorbind despre hotărâre, Özek a spus că sentința și pedeapsa aplicată lui  Çeltik nu este suficientă.

„Am fost foarte șocați de verdict. Durerea mea e egală cu 13 ani? Această persoană nici măcar nu va îndeplini toată pedeapsa”, a declarat tânâra.

„Nu văd cu unul dintre ochi. Mâine, dacă el este eliberat, cum pot ieși pe stradă? Voi trăi cu teama că ceva s-ar putea întâmpla în orice moment? Nu am nici o siguranță a vieții. Am suferit pabuge permanente”, a adăugat Özek.

 Erdoğan despre cazul tinerei arse

Între timp, președintele Recep Tayyip Erdoğan a comentat sentința pronunțată pentru Çeltik, argumentând că a examinat sentințele în cazuri similare și că codul penal prevede 13 ani ca fiind maximul de ani de închisoare.

„Veți verifica și codul penal pentru acest caz? Sau doar verificați să fie sentința dată? Acesta este motivul pentru care solicit sistemului judiciar să  asculte vocile  conștiinței și nu articolele din paginile codurilor. Căutați stabilirea justiției în drepturi. ”, a adăugat Erdoğan.

Turcia: Bărbatul care a aruncat cu acid pe o tânără, poate fi eliberat