Izmir: O victimă a decretelor guvernamentale nu poate să-și vândă casa

Autoritățile din Izmir împiedică un cuplu să-și vândă apartamentul după ce unul dintre soți a fost demis prin decret guvernamental, a informat Gazete Duvar.

Cuplul a făcut o ipotecă pentru a-și cumpăra un apartament în İzmir. Cu toate acestea, unul dintre ei au fost concediat și închis după gratii, înainte ca aceștia să poată achita ipoteca.

Când au decis să vândă apartamentul pentru a se muta în orașul în care unul dintre soți este ținut în închisoare, Banca de stat, ZiraatBank a refuzat transformarea ipotecii într-un împrumut obișnuit, care ar face posibilă vânzarea acestuia.

Drept urmare, aceștia au luat împrumuturi de la alte companii și au achitat ipoteca pe casă, cu speranța că proprietatea poate fi vândută.

Apoi  soția s-a adresat unei instituții  din Izmir, unde i s-a spus că soțul ei este clasat „în grupul de risc”, ceea ce însemna că vânzarea nu putea fi autorizată.

„Încercăm să vindem acest apartament de trei luni; stresul cauzat de proces mi-a afectat sănătatea.” a declarat femeia.

Guvernul turc a concediat prin decret guvernamental peste 100.000 de funcționari publici, în urma loviturii de stat din iulie 2016, pe motiv că fac parte dintr-o organizație teroristă.