Diplomatul turc care a coordonat răpirile din Kosovo a fost numit șef al drepturilor omului în Turcia

Ambasadorul turc care a coordonat răpirea cetățenilor turci în Kosovo, a devenit șef al departamentului pentru drepturile omului, a informat Nordic Monitor.

Fostul ambasador al Turciei la Priştina, Kıvılcım Kılıç a fost răsplătit pentru serviciile sale din Kosovo de către președintele Erdoğan, care l-a numit directorul general pentru Consiliul Europei și Drepturile Omului la ministerul de externe.

Femeia l-a însoțit la Geneva, pe Faruk Kaymakcı, ministrul adjunct al Afacerilor Externe și director pentru Afaceri UE,  în timpul examinării Turciei în cel de-al 35-lea ciclu al UPR, de la sfârșitul lunii ianuarie.

Ambasadorul Kılıç ar fi condus, în martie 2018, operațiunia realizată de Organizația Națională de Informații din Turcia (MİT) din Kosovo pentru a răpi șase profesori turci, care lucrau pentru un un grup de școli afiliate cu mișcarea Gülen din Kosovo.

Potrivit unor surse locale din Kosovo, Ambasada Turciei de la Priştina a jucat un rol cheie în planificarea răpirii, cetățenii turci fiind ținuți o perioadă la cancelaria ambasadei sau la reședința ambasadorului turc Kılıç.