Turcia: 9 studenți amendați după ce au dansat pe melodia ”Las Tesis”

Nouă studenți au fost amendat pentru că au dansat pe melodia feministă „Las Tesis” în campusul Universității Ankara, a raportat Gazete Duvar.

Șapte femei și doi bărbați  au fost, inițial, arestați pe 25 ianurie, pentru că ar fi interpreat dansul feminist care a fost interzis în campusul Universității Ankara.

Cu toate acestea, studenții au fost amendați și suferă consecințe financiare.

Una dintre studente, Aylin Șahin a primit o notificare de la Consiliul de împrumuturi și locuințe pentru învățământul superior în care îi spunea că au fost întrerupte plățile pentru împrumuturile studenților.

„Se presupune că nu există suficienți polițiști pentru a proteja femeile împotriva abuzatorilor, dar în acea zi, întreaga forță de poliție din Ankara era în campusul universității,și asta  pentru șapte femei. Vor să ne reducă la tăcere, să ne pedepsească sărăcindu-ne ”, a spus Șahin.

Deși cei mai mulți studenți din Turcia muncesc pentru a se întreține , Șahin a decis să ia un împrumut pentru a se putea concentra mai mult pe școală. Acum, ea caută un loc de muncă pentru a plăti cheltuielile școlare.

„ Încercăm să găsim modalități de a limita cheltuielile în altă parte. Este un lux complet să cumperi cărți. Nici nu voi menționa să merg la teatru sau la filme ”, a adăugat studenta.