Turcia: Procuror bolnav grav, deținut de 3 ani, nu își poate lua tratamentul

Un procuror închis de trei ani, îi este întârziat tratamentele medicale, deși are probleme grave de sănătate, relatează portalul de ştiri Bold Medya

Sadrettin Sarikaya încearcă să trăiască în condiții de închisoare cu un singur rinichi și cu probleme de hipertensiune arterială, iar medicii l-au suspectat de scleroză multiplă.

În scrisoarea împărtășită de fiul său Seyfullah Sarıkaya, pe contul său de socializare, tatăl Sarıkaya a vorbit despre simptomele sale.

„În această perioadă durerile de cap sunt foarte mari. Durerile s -au intensificat. Am fost chemat la control peste un an, dar eu am dureri cumplit. Nu am primit niciun tratament. Progresează foarte lent”, a scris bărbatul.

Sarikaya a adăugat că a scris o petiție către administație, în schimb a primit o programare de abia peste un an.

Fostul procuror, Sadrettin Sarıkaya, care este reținut în închisoarea Silivri din 17 februarie 2017 a fost ținut 820 de zile într-o celulă de izolare. În ultimii  trei ani, un număr mare bolnavi din  închisori  au murit, deoarece, le-a fost întârziat tratamentele și pentru că nu au primit îngrijiri medicale la timp.