Turcia: Al doilea caz de coronavirus a fost confirmat

Un al doilea pacient a fost diagnosticat cu coronavirus în Turcia, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, după ce Ankara a anunțat o serie de măsuri pentru remedierea răspândirii virusului, transmite Reuters.

Ministrul Koca a scris pe Twitter că al doilea pacient, al cărui rezultat al testelor a venit joi seară, a fost din cercul de persoane apropiate primul pacient diagnosticat marți.

Privind măsurile luate pentru a preveni epidemia, guvernul turc a suspendat toate cursurile inclusiv studii superioare pentru două săptămâni.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a amânat vizitele sale în străinătate, în timp ce oficialii statului vor trebui să solicite permisiunea de a călători în străinătate, a declarat purtatorul de cuvânt al preşedintiei, İbrahim Kalın.

Cu toate acestea, o întâlnire trilaterală a liderilor turci, francezi și germani din Turcia privind problema crizei de refugiați pentru 17 martie este încă valabilă, a menționat Kalin.

Numărul global de decese a ajuns pragul 5 mii, cu peste 125.000 de cazuri confirmate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a declarat focarul o pandemie.