Povestea unui migrant bătut de greci după ce a încercat să treaca ilegal granița din Turcia: „Am fost bătut 10 minute”

Un tânăr migrant din Turcia a povestit evenimentele petrecute în timp ce încerca să intre în Grecia o dată cu valul de migranți.

Uğur Akca din provincia Konya a declarat într-un interviu acordat DHA, că fost prins de autoritățile elene în zona de frontieră, unde a fost bătut și trimis înapoi în Turcia.

După decizia de a părăsi Turcia, alături de trei prieteni, pentru a ajunge în Germania, unde tatăl său locuiește de peste 20 de ani, Uğur s-a întors în orașul de proveniență cu 10 copci cusute la cap.

https://twitter.com/nihatc_celik/status/1235498178083844097?s=20

„În apropierea frontierei, migranții tăiau garduri de sârmă, traversând spre  Grecia. I-am urmat și am trecut. După aproximativ un kilometru, un soldat grec ne-a oprit, apoi a venit poliția. Ne-au bătut cu un baston. Ne-au spus să ne întoarcem. Ajunsesem la gardurile de sârmă. Prietenii mei au trecut în Turcia.  Eu nu am reușit  sări  gardurile de sârmă. Am fost bătut timp de aproximativ 10 minute cu un baston. Când au văzut că îmi sângerează capul, au încetat să mă bată. Soldații m-au ajutat să sar gardul ghimpat. După ce am  trecut în Turcia  m-am dus la spital”, a povestit tânărul.

După toate acestea, Uğur Akca a încercat pentru a doua oară să treacă granița pe apă, dar a fost întors din nou.

“Visam să plec în străinătate încă din copilărie. Am solicitat să merg pe căi legale, dar de fiecare dată am primit un răspuns de respingere. Când a apărut o astfel de oportunitate, am vrut să încerc a doua oară. De această dată am traversat râul cu barca. Erau mulți soldați acolo. Ne-au dus la secția de poliție. Ne-au confiscat gențile și telefoanele. Apoi ne-au trimis înapoi. Mâinile și brațele migranților erau rupte. Erau în pielea goală” , a adăugat Ugur.

 Mii de migranţi încearcă să treacă frontiera între Turcia şi Grecia după ce preşedintele turc a anunţat la 29 februarie că va înceta să respecte un acord încheiat în martie 2016 cu UE şi care prevedea ca migranţii să rămână în Turcia în schimbul unui ajutor financiar european pentru Ankara.