Studentul care a criticat campania lui Erdogan, a fost reținut

Studentul care a criticat campania de donații a președintelui turc, printr-o postare pe Twitter, a fost reținut la miezul noptii, urmând să fie eliberat de parchet, transmite portalul Gercek Gundem.

Ata Egemen Cakil, student al Facultății de Arte al Universității Dokuz Eylul din Izmir a tranmis un mesaj, luni seară pe rețelele de socializare.

 ,,Să nu aveți încredere în oamenii care vi se prezintă ca fiind președintele țării și vă cere donații”, a scris tânărul pe contul personal de Twitter.

Azi noapte, la ora 02.00 a fost luat în arest deoarece a criticat campania de donație a președintele turc, Recep Erdogan.

Locuința tânărului a fost perchezitionată la ora 02.00 de poliția din İzmir, iar tânărul a fost dus la secția de poliție. Dimineată, Egemen Cakil a fost audiat, apoi a fost lasăt liber.

Legislația turcă prevede o pedeapsă de la un an până la 4 ani, pentru insultare a preşedintelui țării.

Preşdintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, pe 30 martie, campania „Suntem autosuficienți, Turcia”, în care și-a donat salariul pe șapte luni, iar membrii cabinetului din guvern și parlamentarii au donat 5,2 milioane de lire turcești (791.000 USD). Campania națională are ca scop solidaritate pentru a ajuta lupta împotriva coronavirus.