Coronavirus: Turcia construiește 2 spitale temporare și distribuie măști gratuit

Turcia va construi două spitale temporare în Istanbul pentru a găzdui, fiecare, 1.000 de pacienți cu coronavirus după ce numărul de infecții confirmate a depăşit, luni, pragul de 30 mii, transmite middleeasteye.net

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, luni, planuri de construire a unui spital temporar pe aeroportul Ataturk, din Istanbul în următoarele 45 de zile și un spital separat în alt cartier din Istanbul.

Săptămâna trecută oficialii au declarat că 60 la sută din totalul cazurilor de coronavirus au fost confirmate în orașul metropolitan,  Istanbul.

Vânzarea măștilor interzise

În discursul său televizat, Erdogan a mai spus că a fost impusă interdicția vânzării măștilor medicale, guvernul subvenționând costurile și distribuindu-le gratuit tuturor cetățenilor.

„Măștile vor fi distribuite gratuit în magazinele alimentare. Avem destule stocuri și producție planificate pentru cetățenii noștri până la încheierea pandemiei”, a transmis Erdogan.

Ministrul Economiei Ruhsar Pekcan, a declarat, sâmbătă, accesul cetațenilor la măști vor fi simplificate, deorece se vor vinde la toate magazine.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut, luni, cu alte 75 în Turcia. Bilanțul epidemic a ajuns la 649. Numărul cazurilor confirmate de infectare a crescut cu 3.148, până la un total de 30.217