Enes Kanter despre noua lege a guvernului lui Erdogan: ”E imaginea clară a urii și cruzimii lor”

Baschetbalistul, un critic notoriu al președintelui turc Recep Erdogan , s-a declarat surprins de strategia lui Erdogan în timpul pandemiei de Covid19.

Enes Kanter a criticat dur noua lege de amnistiției a guvernului turc, care ar elibera peste 45.000 de deținuți pentru a opri răspândirea   coronavirus, relatează digisport.ro

”Chiar și acum, guvernul nu a dat înapoi. Închisorile supraaglomerate sunt un teren perfect pentru răspândirea coronavirusului, dar autoritățile sunt dispuse să elibereze criminalii, nu deţinuţii politic. E imaginea clară a urii și cruzimii lor”, a afirmat Enes Kanter.

Parlamentul turc a adoptat  o nouă lege care eliberează 45.000 dintre cei 300.000 de deținuți aflați în închisorile supraaglomerate din Turcia, cu scopul de limitare a răspândirii coronavirusului. Măsura exclude însă eliberarea deţinuţilor politic, arestați după tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016. Printre aceștia se numără mai mulți jurnaliști, militari și opozanți politici ai liderului de la Ankara.