Istanbul: Coronavirus se răspândește în azilele de bătrâni

Bătrânii de la un azil din Istanbul ar fi infectați cu Covid-19, conform unor texte postate pe rețelele de socializare, citat de Gazete Duvar.

Potrivit unui text postat pe rețelele de socializare, săptămâna trecută, unii pacienți de la un azil din Istanbul au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Cu toate acestea,  Casa de asistență a sănătății ar fi  negat zvonurile. Ruda unui bătran din azil a declarat pentru portatul de știri Gazete Duvar că mama lor a fost diagnosticată cu Covid-19 și că aproape 40 de persoane au fost testate pozitiv.

„Ce fel de neglijență a permis să se întâmple asta? Nu a fost examinat suficient personalul venit din afară? Ne-au sunat rudele și le-au spus<< Ne pare rău să spunem că sunteți pozitiv>>. Vă puteți imagina șocul bătrânilor noștri când au aflat că sunt bolnavi, la telefon?”, se arată în text.

Mai mult, persoana a susținut că vârstnicii care au fost  testați pozitiv pentru coronavirus au fost aduși la spital, în ambulanțe, unul câte unul, în mod neplanificat, măsură care a durat până la 1:30 dimineața.

În urma declașării pandemiei, guvernul turc le-a interzis persoanelor cu vâste de peste 65 de ani să părăsească locuințele.