Primarul kurd torturat sub custodia poliției, arestat de instanță

O instanță turcă a hotărât să aresteze primarul kurd, care a fost atacat de câini de poliție și torturat în casa sa din sud-estul orașului Diyarbakir în timpul unei raiduri a poliției, luna trecută, conform stockholmcf.org

Rojbin Çetin, co-primar al Edremit, din provincia Van, din Partidul Democrat al Popoarelor pro-kurde (HDP), a fost arestată ca parte a unei investigații legate de terorism în cadrul Congresului Societății Democrate (DTK).

„Tortura este o crimă împotriva umanității, nu poate fi legitimată cu această decizie de arestare. Torturații vor fi trași la răspundere în fața justiției.”a scris partidul HDP pe contul oficial de Twitter.

Potrivit declarațiilor oficialilor HDP, Çetin a fost reținută pe 26 iunie la domiciliul din Diyarbakır. În timpul raidului poliției, doi câini de poliție au atacat-o, urmând să fie torturată în apartamentul său timp de trei ore și jumătate.

Imagini cu ea au circulat pe rețelele de socializar, arătând urme vizibile de rănire la unul dintre ochi, la nivelul buzelor și la picioare. Se presupune că atât fața cât și picioarele i-au fost mușcate de câini în timpul reținerii.

Cu toate acestea, poliția din Diyarbakır a negat acuzațiile într-un comunicat.

„Un câine de căutare special instruit a ținut-o pe suspectă de piciorul drept și a împiedicat-o să fugă după ce a încercat să sară peste ușa balconului [sic].  „, se arată în comunicat.