Prizonier politic din Congo este de negăsit în Turcia

Prizonierul politic congolez, Jean-Marie Michel Mokoko este de negăsit după ce a ajuns în  Ankara pentru tratamente medicale, relatează presa internațională.

Omul politic congolez a aterizat pe 28 iulie în Ankara, când s-a anunțat că a ajuns cu bine, însă, de atunci, autoritățile turce nu au mai oferit informații despre starea sa actuală, scrie africanews.

Familia și susținătorii lui Mokoko s-au alarmat din lipsa veștilor. Astfel, activiștii pentru drepturile omului vor călători în Turcia pentru a încerca să obțină mai multe informații.

„Există un acord între Brazzaville și Ankara, dar este incert”,  a susținut un membru din anturajul omului politic.

Generalul Mokoko are 73 de ani și a fost șef militar în Congo, între 1987 și 1993. Acesta a candidat fără succes împotriva președintelui din Congo, Denis Sassou Nguesso, în 2016 și a fost încarcerat în 2018 pentru „încălcarea securității statului”.

Închis după gratii, Mokoko s-a îmbolnăvit, iar grupurile congoleze pentru drepturile omului au făcut presiuni pentru ca acesta să primească tratamente în străinătate, iar autoritățile din Congo au aprobat, la începutul iuliei, să plece în Turcia .