Istanbul: 6 membri ai unei trupe de muzică au fost reținuți în timpul repetițiilor

Poliția turcă a reținut, miercuri, șase membri ai trupei de muzică populară Grup Yorum, în timpul  repetiții pentru un concert din İstanbul, relatează Turkish Minute.

Conform declarației biroul de avocați al poporului, poliția a reținut șase membrii ai trupei și a  atacat simultan și Centrul de cultură „Iddil” situat în cartierul Okmeydanı, care este condus de câțiva dintre membrii grupului și unde trupa se întâlnește dese.

Fondat în 1985 ca reacție la lovitura de stat din 1980 și politicile militare ulterioare, Grup Yorum este cunoscut pentru poziția sa de stânga și pentru cântecele despre problemele politice din Turcia. Grupul a fost întotdeauna vocal în ceea ce privește încălcările și libertățile drepturilor omului în țară, ceea ce a determinat autoritățile să-i acuze că sunt „membri ai grupărilor teroriste”.

Membrul trupei Helin Bölek a murit pe 3 aprilie după 288 de zile într-o grevă a foamei, în timp ce Ibrahim Gökçek a murit pe 7 mai, la numai două zile după încheierea grevei de 323 de zile.