Specie pe cale de dispariție găsită în vestul Turciei

Un turc a găsit un pârș de pădure, specie pe cale de dispariție, în casa lui din zona rurală din provincia vestică, Afyonkarahisar, relatează Daily Sabah.

Nizamettin Kapar a crezut inițial că este un șoarece, însă animalul era mic cât un deget, cu dungi la ochii, ceea ce l-a făcut să caute pe internet informații despre animal.

Astfel, bărbatul aflat că răzătoarea este o specie pe cale de dispariție care poate fi găsită în Europa de Est, Balcani și părți din Asia Centrală, departe de provincia unde locuiește Kapar.

Profesorul Uğur Cengiz Erișmiș, șeful centrului de protecție a naturii din Universitatea Kocatepe din Afyonkarahisar a declarat că animalul numit și Dryomys nitedula este  membru al familiilor de rozătoare.

 „În mod clasic,  este numit pârș de pădure. După cum îi spune și numele, habitatul natural este pădurea. Poate hiberna timp de șapte luni ”, a explicat Erișmiș.

Profesorul a informat că Turcia găzduiește trei specii de pârș: pârș comestibili (Glis glis), pârș cu lână (Dryomys laniger) și pârș de pădure.