Turcia: 30 de studente reținute de 4 zile sub acuzații de terorism

Treizeci de studente reținuțe de poliția turcă pentru presupusa afiliere la mișcarea Gülen au intrat joi, în a patra zi de detenție fără a li se permite să-și contacteze familiile sau un avocat, a informat site-ul turcesc, Boldmedya.

Potrivit unui raport al lui Sevinç Özarslan, tinerele au fost duse în orașul vestic Ușak după ce poliția le-a reținut în raiduri simultane în orașele din apropiere.

Părinții studentelor ar fi campat în afara secției de poliție și așteaptă să vorbească cu fiicele lor. Avocații sunt prezenți și ei, dar nu li sa permis să se întâlnească cu deținuții.

„Sunt informat că [poliția] nu le-a permis studenților să contacteze un avocat timp de trei zile. Au invadat tot felul de libertăți și acum uzurpă dreptul la apărare ”, a declarat pe Twitter Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurd și avocat pentru drepturi.

Ankara a desemnat mișcarea Gülen, un grup inspirat de credință condus de clericul din SUA Fethullah Gülen, ca organizație teroristă.