Turcia: 22 persoane decedate. 50 spitalizate din cauza alcoolului metilic

Cel puțin 22 persoane au murit, iar alte 50 au fost spitalizate în două provincii, după ce au consumat alcool contrafăcut, transmite Hurriyet Daily News.

Șapte din douăzeci şi două de persoane spitalizate la Kırıkkale, suspectate de otrăvire cu alcool, și-au pierdut viața, în timp ce lupta unei persoane pentru supraviețuire într-o unitate de terapie intensivă continuă.

Numărul celor care au depus cereri la serviciile de urgență din diferite spitale cu plângerea de otrăvire cu alcool metilic din Izmir s-a apropiat de 50, dintre care 15 și-au pierdut viața.

Acestea sunt cele mai grave cazuri de otrăvire cu alcool din martie, când 30 de persoane, majoritatea cetățeni turkmeni, au murit după ce au băut alcool pur la Istanbul.

Poliția a percheziționat șase locații, inclusiv un depozit și o reședință, și a reținut trei suspecți în legătură cu incidental, scrie portalul de știri, Diken. Suspecții aveau antecedente penale de vânzare a alcoolului contrafăcut, iar depozitul fusese descins de poliție de patru ori în trecut.

Unele dintre victime au fost cele implicate în fabricarea de bere de casă, amestecarea alcoolului etilic și a altor ingrediente, raportate de Agenția de Știri Demirören (DHA).

Intoxicația cu alcool din băuturile ilegale a provocat aproximativ 10.000 de vieți în întreaga lume în ultimul deceniu și peste 100 în Turcia în ultimii ani.

Guvernul turc a introdus ‘impozitul de viciu’ pentru băuturile alcoolice și tutun ajungând anul acesta la 234 la sută. Cu acest prag Turcia ocupă locul 6 în întreaga lume, pe impozitarea alcoolului.