Deținut politic găsit mort pe un scaun de plastic

Un deținut politic a fost găsit mort pe un scaun de plastic în celula sa de izolare, în care a stat nouă zile  existând o suspiciune că ar fi fost infectat cu  COVID-19, relatează presa turcească.

Fostul comisar, Mustafa Kabakcioglu, aflat de 4 ani în penitenciarul Gumuşhane, când a început să tușească, a fost izolat pe 20 august într- o  celulă separată, unde a fost lăsat fără îngrijire.

Urmare a acestui tratament a fost faptul că  bărbatul ,care suferă de diabet şi astm, a fost  găsit mort pe 29 august la ora 05.45, potrivit raportului medical.

Familia acuză autoritățile

Membrii familiei fostului polițist susțin că autoritățile sunt de vină pentru moartea  acestuia.

Procuratura s-a aparat  afirmând că deținutul nu a vrut să meargă la spital. 

Cu toate acestea, conform ultimei cerere scrise de bărbat, dimpotrivă, el implora ajutorul medicului. ”Mai ales obrazul stâng și piciorul stâng,suferă de o inflamație excesivă. În timp ce scriu această cerere, am amorțeală în braț. Nu mă pot mișca de la brâu în jos”, a scris bărbatul.

După pozele făcute de poliția criminalistică, se pot observa condițiile nefavorabile în care trăia acest  deținut bolnav.

În penitenciarele turceşti se află peste 40 de mii de prizonieri politici, majoritatea sunt guleniştii şi kurzi. În luna aprilie a acestui an,  guvernul turc a eliberat aproximativ 90 de mii de deținuți în cadrul măsurilor contra epidemiei de coronavirus.