Parlamentar din opoziție condamnat pentru terorism, din cauza unor știri distribuite

Un tribunal din Turcia a aprobat, joi, o pedeapsă de doi ani și șase luni cu închisoare, pentru parlamentarul Ömer Faruk Gergerlioğlu sub acuzația de propagandă teroristă, conform presei turcești.

Gergerlioğlu, deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP) de stânga pro-kurd, a declarat pentru Agenția Mezopotamya că decizia instanței a fost motivată politic. „Problema actuală este că am postat un articol de știri, care poate fi vizualizat, de altfel”, a declarat Gergerlioğlu pentru agenția Mezopotamya.

Decizia Curții supreme a spus următoarele despre articolul în cauză, potrivit site-ului de știri Duvar.
„S-a stabilit că suspectul a postat un link către un articol de știri care a inclus o declarație a organizației teroriste armate PKK și, în acest sens, a urmărit să accepte declarația, să crească simpatia publicului față de organizație și să obțină sprijin activ pentru aceasta.’’, se arată în declarație.

Deputatul Omer Faruk Gergerlioglu, activist renumit al drepturilor omului, este una dintre victimele epurării guvernului turc, concediat din domeniul medical, printr-un decret emis după 15 iulie 2016.