Turcia va intra, de joi, într-un lockdown de 17 zile

Turcia va aplica un blocaj complet de joi până pe 17 mai pentru a stopa răspândirea COVID-19, a anunțat, luni, președintele țării, potrivit portalului de știri, Yenisafak.

În urma unei reuniuni de trei ore a Cabinetului, în capitala Ankara, Recep Tayyip Erdogan a declarat că toate locurile de muncă își vor suspenda activitățile în timpul restricțiilor, cu excepția celor din domeniile esențiale.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000 … altfel ne vom confrunta cu consecințele din toate domeniile, de la turism la comerț și educație”, afirmă Erdogan.

Toate călătoriile interurbane vor fi permise doar cu acordul autorităților turce, în timp ce transportul public va funcționa la o capacitate de 50%.

De asemenea, educația față în față în toate instituțiile, inclusiv grădinițelor și creșelor, va rămâne suspendată, iar toate examenele vor fi amânate.

Potrivit ordinul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada de carantină totală, magazinele alimentare, piețele și cofetăriile vor funcționa între orele 10.00-17.00.

Restaurantele, cafenelele și patiseriile vor putea furniza doar servicii de take-away.

Turiștii pot putea merge în Turcia și sunt exceptați de la măsurile COVID-19.

Ministerul Sănătății din Turcia a confirmat 37.312 noi cazuri de COVID-19, inclusiv 2.716 pacienți simptomatici, în ultimele 24 de ore.

Noile infecții au împins numărul total de cazuri la peste 4,6 milioane, inclusiv 38.711 decese asociate, cu 353 de decese în ultima zi.