Strigătul disperat al unei mame, timp de trei ani: ”Îmi vreau copilul înapoi”

Mama unui cadet militar care a fost arestat după 15 iulie și condamnat la închisoare pe viață, a protestat în fața filialei partidului guvernamental AKP din Ankara. Mama Emine Uyanik care plângea în hohote a îngenunchiat în fața polițiștilor implorându-i repetitiv: „Dați-mi copilul înapoi!”

Emine Uyanik a făcut cunoscut faptul că în provincia Diyarbakır mamele copiilor militanți Pkk care au protestat în fața partidului kurd au fost servite cu mâncare de către polițiști. Aceasta a spus: ‘’Oare numai ele sunt mame și noi suntem pietre?”

Mama îndurerată a fost dusă în arest de către polițiști considerându-se că portestul ei nu ar fi fost unul regulamentar.

La tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, cadeții militari au fost aduși pe podul Bosfor sub pretextul unor exerciții derulate împotriva unui atac terorist. Cadeții care nici nu știau ce se întâmplă de fapt și erau simpli executanți aflați sub puterea ordinelor militare ierarhice, au fost linșati de către oamenii care se opuneau loviturii de stat. Studentul militar Murat Tekin a fost ucis prin tăierea gâtului.

După lovitura de stat eșuată, 259 de cadeți militari au fost condamnați la închisoare pe viață, sub acuzația de tentativă de răsturnare a guvernului.

Mamele studenților militari închiși au declanșat un protest în fața filialei AKP din İstanbul