Istanbul: Autoritățile turcești vor să interzică căruțele cu cai din insula Prinților

Un raport parlamentar lansat recent a recomandat scoaterea căruțelor conduse de cai care transportă oameni în jurul insulei Prinților din Istanbul, în schimb a solicitat utilizarea vehiculelor electrice, a raportat Duvar English.

Problema a fost sursa multor controverse din ultimii ani, datorită sănătății și condițiilor precare în care muncesc și trăiesc caii.

Comisia de cercetare a drepturilor asupra animalelor din Parlament a completat recent raportul, iar președintele comisiei Mustafa Șentop a declarat că speră ca amendamentele prezentate în raport să fie semnate în lege.

Rapoartele indică faptul că 170 de cai care lucrează pe insule au murit doar în 2019.

Mulți activiști au cerut interzicerea căruțelor conduse de cai, însă cei care lucrează cu animalele s-au luptat din greu pentru a-i păstra sursa de venit.

La începutul acestui an, orașele Izmir, Antalya și Kușadası au interzis utilizarea trăsurilor trase de cai. Activistii insistă asupra faptului că animalele sunt suprasolicitați în timpul verii și suferă de epuizare, menționând că animalele  sunt puși la trăsură până la punctul de a muri în timpul lucrului.

Bărcile care vând sandvișurile cu pește, închise de primăria din Istanbul