Turcia: Martir căzut în lupte cu ISIS. Dacă ar fi supraviețuit, ar fi fost judecat ca fiind terorist

Un martir în vârstă de 25 de ani, ucis în atacurile teroriste în operațiunea ”Scutul Eufratului”, ar fi fost judecat ca membru al organizației teroriste, dacă s-ar fi întors ca supraviețuitor al operațiunii, transmite boldmedya.com

Subofițerul Ökkeș Karaca din cadrul Forțelor Speciale și-a pierdut viața pe 23 decembrie 2016, în oprețiunile de la Al-Bab, din Siria. Cu toate acestea, Karaca era menționat într-un rechizitoriu pregătit de Parchetul General din Istanbul.

Deși în dosar nu există alte probe decât declarații ale multor soldați și civili, Ökkeș Karaca era anchetat pentru  terorism și a fost descris ca fiind membru al mișcării guleniste, potrivit declarației subofițerului Mustafa Y.

Colonelul militar atașat Halis Tunç, demis prin decret, a afirmat că oamenii care urmează să fie judecați în cadrul investigațiiilor Mișcării Guleniste sunt trimiși în zonele cele mai riscante din timpul operațiunilor din Siria.

În urma morții sale, ancheta a fost închisă. Subofițerul Ökkeș martir Karaca, a fost înmormântat în orașul său natal, Kahramanmaraș cu ceremonie militară.

Guvernul turc a concediat prin decret guvernamental peste 150.000 de funcționari publici, în urma loviturii de stat din iulie 2016, pe motiv că fac parte dintr-o organizație teroristă.